A Classic Parisian Apartment Gets a Geometric Intervention

A Classic Parisian Apartment Gets a Geometric Intervention

Apartment XIV is a modest 80 square meter (approx. 861 square feet) apartment in a 150 year old Haussmannian building owned by a young couple with an adorable dog. They hired Studio Razavi Architecture to redefine the space and to update it for their modern taste and lifestyle.

The kitchen’s backsplash got its own intervention with geometric marble pieces fit together like a mosaic puzzle. The pieces were scraps leftover at a marble quarry in Portugal.

The classic Parisian layout wasn’t working so the architect decided to break up the space with geometric structures that not only add more functionality to the apartment, but they change how the apartment looks and flows.

The new elements were made from wood fiber panels by Valchromat due to them being budget-friendly as well as easy to use and cut on-site.

Above the bathroom, they incorporated a sleeping loft for guests, ensuring that no space was left unused.

The dog, Elijah, got his own quarters built into a totem structure by the front door.

Photos by Olivier-Martin Gambier.

via http://design-milk.com/

Advertisements

Author: Connor Renwick

I'm a store mad guy who loves sharing the best and quirkiest shopping experiences around. I live for designer fashion, Versace, high end furniture, jewellery and travel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s