A London Wood Yard Converted into a Light-Filled, Family Home

A London Wood Yard Converted into a Light-Filled, Family Home

De Rosee Sa Architects were hired when a client bought land across the street from where they were living in order to prevent the property from becoming overdeveloped. A storage shed that was already on the land, which had been a wood yard, is what drove the housing restrictions for the new project – the new home’s perimeter had to match that of the shed’s outline. They also had a vertical height limit they had to stay under, which led the architects to design a new basement level to accommodate everything the client wanted.

The ground floor houses a living room, kitchen, and bedroom with an attached bathroom. Wanting to maximize light throughout the narrow property, they designed three external courtyards between the three spaces, which is how the home got its name, the Courtyard House. A series of steel and glass doors separate the spaces allowing for open sight lines from the front to the back, along with the ability to open them up for indoor/outdoor living.

Cedar panels hung vertically clad the courtyard walls, a nod to the land’s past, and continue through parts of the interior creating continuity. It warms up the stark white of the other surfaces.

Photos by Alex James.

via http://design-milk.com/

Advertisements

Author: Connor Renwick

I'm a store mad guy who loves sharing the best and quirkiest shopping experiences around. I live for designer fashion, Versace, high end furniture, jewellery and travel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s