A Dramatic, Minimalist Loft in Salzburg, Austria

A Dramatic, Minimalist Loft in Salzburg, Austria

Loft Panzerhalle came about after smartvoll won a 2013 competition to design the space, which is no surprise after seeing the finished results. Located in Salzburg, Austria, the loft spans 350 square meters (3767 square feet) of open space over two floors with smoothed and waxed concrete being the material of choice.

Original details, like the brick walls, are perfectly juxtaposed with the bright white surfaces throughout. The upstairs stays close to the perimeter of the building in order to keep the open nature of the space. The curved edges and slanted railings of the second floor give the industrial space a futuristic feeling.

The jaw-dropping double staircase leads to either side of the second story giving me TWA Terminal vibes. Underneath is the kitchen with the stairs giving it some definition.

Upstairs, the bedroom, guest room, and bathroom are off in their separate spaces to ensure privacy, or as much as you can get in an open loft.

The glass shower juts out over the space below so I hope you like your houseguests.

Photos by Tobias Colz/smartvoll, courtesy of v2com.

via http://design-milk.com/

Advertisements

Author: Connor Renwick

I'm a store mad guy who loves sharing the best and quirkiest shopping experiences around. I live for designer fashion, Versace, high end furniture, jewellery and travel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s