E20_House in the German Village of Pliezhausen

E20_House in the German Village of Pliezhausen

Situated on a quiet street in the German village of Pliezhausen, just south of Stuttgart, is the E20_House, a crystal-shaped monolith designed by Steimle Architekten. The concrete house faces the street with minimal windows to ensure privacy from passersby. The two shorter sides of the house run parallel with dramatic roof lines sloping down to give the geometric house a sculptural feel.

Other parts of the house feature large sliding glass doors that frame the surrounding views while allowing light to enter the interior.

A flight of stairs leads from the entrance to the main level of the home which feels expansive thanks to the morphing ceiling heights.

The interior boasts a minimalist color palette with light oak woods, concrete, and white surfaces throughout. The rooms unfold as the ceiling height changes continually creating visual interest.

Photos by Brigida González.

via http://design-milk.com/

Advertisements

Author: Connor Renwick

I'm a store mad guy who loves sharing the best and quirkiest shopping experiences around. I live for designer fashion, Versace, high end furniture, jewellery and travel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s