A Former Attic Becomes a Modern Loft in Amsterdam

A Former Attic Becomes a Modern Loft in Amsterdam

Once a cramped attic space in Amsterdam, Studiospacious and AHAA transformed the interior into a spacious, modern apartment that you’d never know had previously been used for just storage. A suspended ceiling was removed to give the space much needed height and giving it an open floor plan gives the feeling of more space.

The wooden beam that’s used to lift and bring things up from the street has become a design detail. White walls and a pale herringbone floor keep it light and airy and make it feel like one large space.

The apartment may be narrow but the clever design plan, natural light, and strategic use of color give the illusion of a much bigger interior. They installed a new staircase over the older one so that the roof was accessible from the living room. The addition of a skylight helps theroom stay bright.

The kitchen was custom made with black shinnoki wood  and brass detailing that give it a minimalist look.

A large steel window separates the kitchen with the bedroom letting light pass though and not disrupting sight lines.

The herringbone pattern continues into the bathroom with the addition of green tiles in the shower and toilet area.

Photos by Studio Kopp.

via http://design-milk.com/

Advertisements

Author: Connor Renwick

I'm a store mad guy who loves sharing the best and quirkiest shopping experiences around. I live for designer fashion, Versace, high end furniture, jewellery and travel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s