A Renovated Penthouse in the Center of Cesena, Italy

A Renovated Penthouse in the Center of Cesena, Italy

Located in the center of Cesena, Italy’s historic district, the CDR flat is a single family penthouse designed by tissellistudioarchitetti. The apartment was not an ideal place to live as the building had fallen into disrepair and the interior was broken up into smaller, unusable rooms. A major renovation took place, which included removing all non-structural walls to open the interior up, along with adding new windows to ensure increased natural light and ventilation.

On both floors of the apartment, chevron teak floors were installed to complement the white walls and ceilings. To give the spaces a bit of pop, tinted mirrors in a golden yellow show up in several spots.

The kitchen is partially contained behind a ribbed wall of hidden cabinets and shelves, which keeps the space clean and tidy when not in use. The irregular ribbed pattern, which is made of bamboo, brings another layer of texture to the space while adding additional visual interest.

For the stairs, a brushed brass handrail was installed, perfectly complementing the golden yellow mirrors.

PHotos by tissellistudioarchitetti.

via http://design-milk.com/

Advertisements

Author: Connor Renwick

I'm a store mad guy who loves sharing the best and quirkiest shopping experiences around. I live for designer fashion, Versace, high end furniture, jewellery and travel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s