OEO Studio Creates an Immersive Experience for the FLOS Scandinavia Showroom

OEO Studio Creates an Immersive Experience for the FLOS Scandinavia Showroom

There are showrooms, and then there are showrooms. The new FLOS Scandinavia showroom in Denmark designed by OEO Studio is definitely the latter.

WATCH:

Located inside an old building that served as a tractor repair workshop, the 500 m2 industrial warehouse showcases the iconic FLOS products in a way that’s playful and immersive. Instead of just using bookcases and shelves, OEO Studio created spatial, architectural elements that function as backdrops or partitions to let the products really shine. For example, a sculptural staircase displays glowing orbs on its steps and charcoal room dividers within the open space floor act as platforms for the fixtures.

Perhaps the most attention-commanding element is the small Cover House that’s clad with brick from Danish brickwork manufacturer Petersen Tegl and highlights the beauty of FLOS’ simple, minimalist designs.

The numerous juxtapositions – of old and new, natural and artificial light, history and modernity – creates a curious atmosphere that encourages visitors to explore and discover the showroom.

via http://design-milk.com/

Advertisements

Author: Connor Renwick

I'm a store mad guy who loves sharing the best and quirkiest shopping experiences around. I live for designer fashion, Versace, high end furniture, jewellery and travel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s