A Barcelona Penthouse Grounded in Natural Light and Black Accents

A Barcelona Penthouse Grounded in Natural Light and Black Accents

This Barcelona penthouse began much too dark with a layout that wasn’t conducive to a social family’s lifestyle. Interior architect Susanna Cots redesigned the interior by first focusing on incorporating more natural light by installing large windows by the patio and towards the street. Those steps immediately transformed the space with a fresh new appeal.

Throughout the interior, white walls and ceilings are paired with light wood floors and black accents to create a harmonious contrast. Floor to ceiling sliding glass doors open the living area to the terrace, expanding the living space.

One way the layout was opened up was by creating framed glass walls that help separate the spaces while allowing light to pass through.

The incredible kitchen is partially housed within a sliding glass doors that open it up to the living area or close it off for a cozier feel. Behind the sink, the walls are covered in a dark grey microcement which adds texture to the modern space.

via http://design-milk.com/

Advertisements

Author: Connor Renwick

I'm a store mad guy who loves sharing the best and quirkiest shopping experiences around. I live for designer fashion, Versace, high end furniture, jewellery and travel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s