A Modern House in Taichung That Combines Work and Home Life

A Modern House in Taichung That Combines Work and Home Life

T.M Design Studio was in charge of renovating this house in Taichung, Taiwan, to meet the needs of the owner by designing the space to work as his office and home. Named Dual Concepts, the house seamlessly blends both requirements and allows the designer owner to spend more time with his family. The home was built over 60 years ago, and while they wanted to create a modern interior for the family, they also wanted to respect the history of the building.

The building was found in poor condition, having been neglected over time, but the corner location was ideal as it would increase the natural light needed for a studio.

The window frames shelving made from powder coated metal.

The concrete staircase is a major focal point and it leads to polished concrete floors. Simple, pine plywood is used to create large, inexpensive work surfaces

The concrete stairs directly lead to the bedroom and are surrounded by large panes of glass, which allows light to flow through the space. Wood herringbone parquet floors were installed to warm up the industrial space.

Photos by MD Pursuit.

via http://design-milk.com/

Advertisements

Author: Connor Renwick

I'm a store mad guy who loves sharing the best and quirkiest shopping experiences around. I live for designer fashion, Versace, high end furniture, jewellery and travel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s